Lördag 26 juni


Idag blev en kortis i stallet. Brinne hade tappat en sko, så vi gjorde lite tömkörning i hagen, där var det bäst underlag. Jag körde lite först, men det är inte lätt när man är halt och inte så snabb. Han tycker att det är liiiite läskigt med snörena på rumpan... Sen fick Andrea ta över när han började tagga upp lite, han är faktiskt jätteduktig, men lite väl fjantig. Men det handlar ju om träningträningträning.

Sista dagen i stallet nu på en månad eftersom ja åker bort nu, så kommer inte uppdatera här förens vecka 30. Kanske fixar lite med designen om jag får tråkigt!

/Rebecca

Måndag 21 juni

Idag var det veterinärbesök som stod på schemat! Vi tänkte att vi behövde ha lite extra tid (dumt eftersom det är världens snällaste ponny att både lasta och köra) så vi kom ungefär 40 minuter innan avsatt tid. Så Roger ledde runt honom på stallbacken, och han skötte sig jättebra fast han såg andra hästar, hundar, gräsklippare och gud vet allt som höll på där. Hettsade upp sig bara lite i slutet, när han började tröttna. Vi ställde in honom i en box på kliniken när det var 10 minuter kvar, och han började dumma sig direkt. Stegrade och hade sig, som tur var hade jag packat med piskan, så det räckte bara att visa den eller slå lite lätt på boxdörren så slutade han med de värsta dumheterna.
Veterinären var något sen också, men han fick en spruta redan i boxen. Var meningen att vi enbart skulle på återbesök och att det skulle gå fort, men det var inte ritkigt bra i ena tanden, så hon fick göra om rotfyllningen, borra lite och sådär. Det tog över en timme att bli klar, och även en dos lugnande till. Han stod så lugnt och snällt enda tills han hörde en annan hästkompis gå utanför undersökningsrummet, då började han gnägga och röra på sig ! Han fick även gå på vågen, 355 kg vägde han. Så nu har vi införskaffat oss en munkorg, inga feta ponnysar här inte! Under tiden som han vaknade upp så åkte vi iväg och käkade pizza, mums!
Det gick jättebra att både lasta in och köra hem, duktiga ponny :D

När vi kommit hem med Brinne så kom Petra till stallet och jag cyklade medans hon red. Först red hon en sväng i skidspåret men det var så steningt där så vi fortsatte på vägen och kom fram till ridhuset de håller på att bygga. Såg även en vildssvinfamilj, två stora svarta, 3-4 halvstora bruna och säkert 10 små. UCHA mej, läskiga djur. Alla sprang o gömde sig utan mamma o pappa, som stod och vaktade ungarna o hade koll på oss. Savanne verkade helt lakomt perfekt pigg och inte något stirrig, förutom att han vägrade gå förbi en traktor som hade saftblandaren på. Han vägrade gå förbi fast han stängde av traktorn, men när han stängde av saftblandaren vare inga problem. Gullehäst :)


 










Glada hästar!



hahahaha!

/Rebecca


Söndag 20 juni

Petra red Kråklund och jag och Johanna cyklade med. Bara för att vi var ute just då så mötte vi en traktor med fetaste harven, en ryttare med hund och gräsklipparen. Men Savanne tog det bra, var mer rädd för stenar och träd tror jag! Hon red lite fram och tillbaka där och fick rida skogsvägen hem, för att få lära sig lite mer ridvägar. Han var dock lite stressad, så hon tog några varv på banan i skritt och trav för att varva ner.

Petra fick gå med honom, jag cyklade och Johanna gick hon också. Vi gick ner i gropen, och Petra sprang lite grann med honom. Sedan gick vi ner på "banan" och han fick hoppa lite. I början lyfte han inte ens på fötterna, men efter ett tag vaknade han och började hoppa på riktigt. Någon som blev trött var Petra. Någon som inte blev speciellt trött var Brinne! Såklart!

Mötte ett rådjur på nervägen och en älg på hemvägen. Brinne såg dem inte, så det blev inge stirra så ögonen ploppar ut ur skallen i alla fall! Imorgon blire doktorn, hoppas att han håller sig i skinnet, och inte utanför.... Tveksamt.... Tur att det finns lugnande medel.

 

/Rebecca


Fredag 18 juni

Gick med Petra nere i gropen. Jag gick ner och satte mig vid ena hindret på banan och hon fick rida runt och utforska vägarna lite. Avsludades med lite galopp i galoppbacken :) Vad jag såg så höll han sig någulunda lugn. Hon travade runt lite på ridbanan och då var han jättefin :)

Han la i högsta växeln på hemvägen, svårt att hänga med! Han skulle ner till sommarhagen så fort som möjligt haha :)

 

Var meningen att Brinne skulle få sig en promenad, men det började regna och mitt ben var inte så glatt. Så nästa gång ska jag cykla :)

 

/Rebecca


Onsdag 16 juni

Petra red på banan och jag var med och hjälpte henne lite. Han var sådär lagomt pigg idag, men inte så pigg på att arbeta. Antingen stannar han och muppar sig eller så kör han upp huvudet i himlen och springer så som bara Savanne kan springa hahah! Men bara han kommer igång så blir han nog snart bättre :)

De körde bara skritt och trav, och mot slutet såg han väldigt trevlig ut och jobbade på bra. Han var avslappnad och lugn, det är prio ett tycker jag. Sedan kan man allt eftersom sätta mer press på honom. För ju mer han jagar upp sig i huvudet, desto värre blir han att rida. Men jag tycker i alla fall att det såg bra ut :)

 

Tömkörde honom lite gran i skritt för att träna lydnaden, som han verkar helt ha glömt bort. Han var väldigt duktig, men han vill gärna krulla ihop halsen, och det är svårare när man går bakom än när man rider att få upp huvudet på honom. Efter en stund blev han väldigt het och började stressa upp sig själv, så då fick han springa lös på banan. Han sprang runt som en tok, gud vad mycket överskottsenergi den ponnyn har, han borde vara tjockis-mätt-trött. Men inte då. Avslutade med riktigt snygg ökad trav, wow vilket steg! Så idag visade han upp sitt riktigt jag, helt klart :)

 

/Rebecca


Söndag 13 juni

Idag var Brinne tjock-mätt-slö! Men efter att ha fått en pet med piskan blev han upprörda, knäppisbrinne istället, vet inte vad som är bäst ?!?

Jaja, blev att träna lydnad istället, så nu är det tömgörning som gäller i fortsättningen! Men han är i alla fall söt. Det är det som gör att vi orkar med monster-man hahaha ;)

Mojje fick också bli lite longerad men var mest trött. Fortfarande inte tappat tanden, hmmm.... Han spar den nog så länge som möjligt så han slipper det där med ridning....

Provade en ny sadel i alla fall, tror nog att den kan duga, i alla fall i nuläget :)

 

Savanne fick sig en borst bara, men han var nöjd ändå. Myshäst! Bästaste var ryktborsten i ansiktet, så njöt han i fulla drag. Också när han fick vila huvudet på min axel o bli klappad i ansiktet, lugn häst med slutna ögon. Han är så gullig, vår lilla Alladin ^^

 

/Rebecca


Lördag 6 juni

Löshoppningsdag för mina pluttisar idag, eller ja, vi hade ett hinder o löshoppning på riktigt, alltså helt lös häst som hoppar! hahah eller något?

Brinne och Mojje hoppade som om de inte gjort något annat i hela sitt liv, Savanne hade det lite svårare. Och så skulle han hoppa åt andra hållet för första gången i sitt håll, då tyckte han att vi var dumma i huvudet. Man kan ju inte hoppa åt fel håll ju!!! Jaja, här kommer lite bilder i alla fall :D

 






suddig, javet!















Så här ser han ut i hullet 6 juni 2010!







/Rebecca


RSS 2.0