Söndag 31 januari


och



Red i skogen med Brinne när Andrea gick en promenad med Mojje. Brinne var superspänd och full med överskottsenergi, och gick mer i någon form av passage istället för skritt och trav. Red där nere en stund, men gick sedan hem. Första gången jag red på vägen, det gick superbra :) Red en sväng på banan i alla tre gångarter, men han kunde liksom inte slappna av, och tappade framtbjudningen totalt, så fick driva som en idiot. Tillslut gav jag upp i huttrandet, höll på att frysa ihjäl. Får hoppas att han är bättre nästa gång.


Sedan följde jag med upp till Caiprinhia, så vi gick en promenad med denna hund-häst. Sjukligt kallt, så gick inte en så lång bit.

Red en kort sväng på Savve på banan idag, fullt påpackad med kläder. Red bara lite "ful-ridning" och krävde inget av honom, utan han fick bara rasta av sig lite. Han var glad över att bara få springa runt lite i galopp :) Skönt att bara få åka häst ibland, utan att behöva rida skiten ur sig hihihi :)

/Rebecca


Fredag 29 januari

Idag red jag på en piggelin till häst, taktade hela vägen till skogen och hade ingen som helst lust till att skritta :D Red runt i skogen ett bra tag, och gud vad det gick hahaha! Men snäll som alltid förstås, bara liiiiiite för mycket överskottsenergi. Och med den överflödiga energin så kommer det tusen spöken i huvudet, så vi såg monster överallt. Ibland är han för knäpp, denna häst! Hade inte någon lust att arbeta, så fick arga svar tillbaka när jag ville att han skulle lugna ner sig och kolla sig lite för vart han springer, och inte springa i sidled hahhaa. Blir nog dressyr nästa ridpass skulle jag tro.

 

Där var det häst nummer två som var helt tokig av överskottsenergi. Red på banan, och tänkte trava lite, men han var helt tokig, så han fick springa. När jag skulle rida lätt gick det så fort, nästan som om man red på en shetlandsponny, och han aldrig se om jag satt på rätt sittben, så fort gick de små trumpinnarna till ben ;) Han fick ta den gångart han ville för att få bort den värsta energin, så blev mycket galopp. Och hör och häpna, han gjorde sina monsterbockar, fick lite sadeltvång mitt i allt, och jag SATT KVAR! Lite stolt över mig själv att jag lyckades sitta kvar på denna rodeo-ponny!

Sedan, när han lugnar ner sig blev han jättefin och lydde mig jättebra. Fattade höger galopp två gånger, det börjar ta sig lite grann i alla fall. Han är så duktig, min lilla prins :D !

 

Mojje har fortfarande lite svårt för framåtbjudningen, och vi glömde att ta med ett spö, så det gick ju som det gick. Men han är i alla fall supersnäll, och gör sitt bästa. Vi svängde lite i trav, och det var svårt, men det gick ;) Red lite i alla tre gångarter, och jag tycker ändå att han har blivit väldigt stadig. Är lite sur när man håller i munnen och biter tag i bettet lite gran, men han lär sig nog snart också :) Han är i alla fall så gullig när han springer runt som Charlie Chaplin! Men det blir nog ordning på den här hästen också snart ;)

/Rebecca


Torsdag 28 januari

Idag hade vi markarbete, och jag fick hästen Kiara, det var andra gången jag red henne, men förra var hon inte igång, utan då skrittade vi bara i skogen. Eftersom våran lärare Sara var sjuk fick vi ha Sari istället.

Vi hade travbommar och ett litet hinder efteråt som vi skulle travhoppa. Det gick suprbra, och Kiara var jättemysig. Sedan i slutet fick vi som ville hoppa lite högre, så det kanske låg på runt 80 cm. Men det var länge sedan jag travhoppade, så det var jätteroligt, och jag fick verkligen koncentrera mig, och Kiara som älskar att hoppa bjöd verkligen på hindrena och hade ingen lust att bara trava ;)

Jag tyckte att Sari höll en jättebra lektion, hon berömde hela tiden när man gjorde rätt, och såg alla små fel som man gjorde. Hon förklarade väldigt bra, och fick oss att tänka efter lite själva innan vi gjorde allt!
Jag fick också jättemycket beröm av att jag red bestämt med mjukt, hade god kontakt med hästen, red mellan hand och skänkel och var följsam i sprången. Jag fick ingen kritik :O Superroligt. Det enda var vell att hålla ihop henne lite till när hindrena blev högre, för hon blev gärna väldigt lång, men det klarade jag av när hon sa det. Så det var en toppen lektion! :D

/Rebecca

Bilder från igår

 



 


Blev inga hopp-bilder, för vi glömde bort kameran hahaha!


Kolla hur Mojje laddar att bita Brinne i rumpan!




hahahahahaha snygg-Brinne!


Söndag 24 januari

Red fram lite grann i skritt, trav och galopp, med lite av det arbetet jag gjorde igår, och sen kom Andrea ut och hjälpte mig lite. Sen började vi trava över bommar, och det fick honom att tagga ner lite grann. Sen började vi hoppa, ett litet kryss, och han var ganska så ouppmärksam i början, men sen när vi höjde lite började han hoppa. :D Tror att han tyckte det var ganska så roligt, fast han ville gärna rusa över, så fick rida som bara den ;) Men han var modig och vågade verkligen ta för sig, även fast det blev lite fel ibland. Men det var i alla fall superoligt, och nyttigt för Savanne att börja tänka lite istället för att bara rusa runt :) Det måste göras om :)

 


och


Vi gick ner till gropen med grabbarna idag :)Sen väl där nere, hoppade jag upp, Mojje fick bara ta en prommenad idag, eftersom han fortfarande har ont i tungan. Gud vilka busiga pojkar säger jag bara :P Brinne skötte sig jättebra idag, men var så pigg så han inte visste vart han skulle ta vägen :) Blev bara skritt och trav idag, men kanske bäst, eftersom han var lite spänd, och tror inte att Andrea hade lust att springa i galopp haha :)
Kan bara inte fatta hur duktig Brinne är, så fort allt har gått och hur fort han har lärt sig :)  För nu är han en ridhäst hihi !


Lördag 23 januari

Red nere i sommarhagen idag med Savanne. Körde dressyrarbete, så jag skulle kunna rida igenom honom någolunda inför morgondagens hopplektion. Blev mött av vilda protester, och red i skrittskrittskritt. Men efter en stund släppte han efter lite, så tränade mycket övergångar, ställa, flytta rumpan, bakdelsvändningar, ännu mer övergångar, ja ni fattar. Tillslut gick han riktigt fint i vänster varv, höger inte riktigt, men bättre än någonsin i alla fall. Gillar steget han får i den lite djupare snön, kändes som om vi flög fram :D

Avslutade med lite bus galopp, och gjorde några galoppombyten, jätteduktig var han :D Märker hur roligt han tycker det är att bara galoppera fram på helt öppen mark, härligt :D

Red hem på en trött och svettig Savanne. Man skulle kunna vara ute och galoppera med honom i flera timmar utan att han skulle bli trött, men att jobba en liten stund i dressyr tröttar ut honom väldigt fort ^^ Och man får lite hjälp av snön :) Skönt att rida honom trött någon gång, eftersom det inte händer så ofta :)

 

Red på banan med lillskrutten, och han var super duktig idag :) Inge spänd och lagom pigg och lite busig. Han har blivit superduktig att svänga i trav nu, så dax att börja göra det lite svårare än att bara trava runt runt. Jätteduktig i galoppen också, fattade till och med höger galopp två gånger i höger varv, det börjar arta sig :)
Så kan inte säga mer än att han var superduktig :)



Mojje har antingen bitit sig i tungan eller gjort något annat, för det var massa skin borta och han verkade ha ganska ont, eller var i alla fall väldigt irriterad. Provade i alla fall att rida, men han ville inte alls och var inte nöjd med bettet, så vi skrittade bara runt lite på långa tyglar :)
Andrea sa idag att hon åker på treårstestet med honom om jag rider. Haha jaja, ska vell tuffa till mig och sätta igång med ridningen på honom när tungan är bra, så ska vi nog klirra det ;)

/Rebecca


Fredag 22 januari

Började med Savanne idag, red en sväng i skogen på en superpiggelin till häst :) Tog den korta rundan två gånger, en gång i skritt och lite trav och sen mest i galopp (: Sååå glad blev han, bushästen :D Lite läskigt tyckte han när de huggit ner stor del av skogen, men han har blivit mycket lugnare även fast han tycker det är lite läskigt :) Kan inte fatta hur nedfallna träd kan vara så farliga, men de har tydligen stora huggtänder som hoppar upp och biter en ;) hahaha!

Eftersom ingen var hemma idag och kunde kolla till mig, och det var så mörkt så blev det ingen ridning idag. Men sadlade på, och gick ut och sprang istället :D Testade med pannlampan, och han blev mycket lugnare än utan, jag tror att han är lite mörkrädd :P Först var han jättebusig och ville springa superfort, men lyckades lugna ner honom efter ett tag och han joggade nästan helt snällt bredvid mig :D Men lite naffs och bråk var det allt :)

/Rebecca


Söndag 17 januari

Idag red jag och Savanne Kråklund, var ett tag sedan sist nu. Underlaget var perfekt nu när det var snö där, sviktande, det gillar jag! Red "galoppbiten" fram och tillbaka 3 gånger, och gud vad sur han blir när jag kommer åt honom, kör upp huvudet i vädret och springer i sidled. Han är inne i en trottsperiod just nu skulle jag tro, vill inte alls samarbeta. Han var väldigt lugn och sansad idag i alla fall, skönt :)



Red bara en kortis på Brinne idag, för han var superspänd och struttig, tror det berodde på det märkliga vädret, så ville inte orsaka någon sadeltvång eller så. Men han var i alla fall superduktig, travade i en åtta och han svängde utan problem, behövde bara leda pyttelite med tygeln så förstod han :D
Sen när jag hoppat av gick Andrea och hämtade Mojje, och så byggde vi upp ett hinder. De sprang runt och busade och hoppade lite gran, Brinne hoppade som om det lilla krysset var en meter haha :)


Bryn Marw, löshoppning i Botorp, hösten 09


Lördag 16 januari

Blev tyvärr ingen löshoppning idag, Andreas transport hade låset frusit fast och den andra vet jag inte vad det var för fel på, något med bromsarna eller något. Tråkigt tråkigt, hade varit så roligt, det var ju så länge sen nu, men jaja....

Red ner i gropen och Mötte Maria, som kom och red på Sammy. Savanne var hyfsat lugn, dock inte lika lugn när han är ute med Rosso, men det kanske beror på att Sammy är lite snabbare och hettsigare. Jag har aldrig sett en ponny galoppera så fort tror jag ^^ Vi tog en skogstur, det var mysigt :) Det är så mycket roligare att rida ut med någon så man kan prata :D

 



Red på banan idag med Brinne, han var sjukt pigg, och ville springa runt som en tok, men lyckades lugna ner honom till ett okej tempo. Svänge i trav och red lite på volter, jätteduktig. Ställde honom lite när vi red på volt i skritt också, han verkade fatta rätt bra. Galoppen i vänster varv gick super, men i höger ville han som vanligt inte fatta höger galopp utan bara vänster. Så när jag äntligen fick höger så fick han något dampryck och började bocka som en tok, så jag flög av hahah ;D Det gick bra och jag slog mig inte, men det var inte så lätt att fånga skithästen, som sprang runt själv och busade :) Sen när jag hoppade upp igen och travade och galopperade skötte han sig super bra och det blev inge mer bus den dagen :)

Mojje fick bara komma ut en liten sväng för det var lite ont om tid. Han var superpigg så Andrea hade mig på lina först, men sen fick vi rida själva. Vi tog bara skritt och trav, och det känns som om han har fattat lite gran nu, vi travade lite på volt och sådär, men det är väldigt svårt. Men han är så himla söt, vill helst av allt bara få galoppera fritt och äta morötter ^^


HAHAHAHAHAHA! Äntligen fick jag av den där dumma människan
som sitter och skumpar runt på min rygg. Mohahahahahaha!


Fredag 15 januari

Äntligen hemma säger jag bara! Ni ska bara veta hur mycket jag har saknat de små grisarna här hemma i Linnebäck nu när jag varit på skolan i 4 dagar :)

Började med Savanne idag, och eftersom det var kolmörkt så red jag på banan. Gjorde mycket lösgörande arbete i skritt, jättelugn och blev ganska så fin emellanåt, men sen när vi började trava och galoppera blev han lite tokigare. Märktes att han hade sjukt mycket överskottsenergi, och flög runt överallt. Försökte träna galoppfattningar, men han fattade förvänd galopp i båda varven, hur mycket jag än red med hela kroppen. Det är vell märkligt? Det borde vara jobbigare liksom... (?)

Sen efter några någulunda fina galoppfattningar började jag skritta igen, och det tog ett tag att få honom att lugna ner sig, men red i en åtta, och flyttade ut bakdelen på de öppna delarna så han fick något annat att tänka på. Katten Zeb kom även och hälsade på och sprang fram och tillbaka över ridbanan, då tyckte Savve att det var mycket mer intressant att kolla på honom istället.
När han lugnat ner sig så började jag trava, och ni skulle ha sett va fin han var. Kände hur han jobbade igenom hela kroppen, härligt :D Imorgon ska vi rida ut med Maria och Eros så då ska han få busa av sig all överskottsenergi :D

Sedan var det Brinnes tur, som allra helst hade velat komma ut först, stod och sparkade i väggen, smackade med läpparna och öppnade boxdörren ngra centimeter flera gånger när jag fixade med Savanne. När jag väl tog ut honom så blev han rädd för morotssäckarna som stog i duschspiltan och vägrade gå dit. Men när han kände lukten av vad det var ville han inte gå därifrån i stället hahaha :D

Tömkörde honom idag, jag är inte så speciellt duktig på det, men jag tycker det gick hyfsat bra. Han var jättedukitg och jättefin, men blev lite för "ihopkrullad" på slutet och ville gå bakom tygeln. Då tyckte han att han var snygg ;) Blev bara en kortis med Brinne idag för klockan blev så mycket.

 

Kvällsfodrade och sen kom pappa och hämtade mig. Imorgon ska vi löshoppa med Mojje och Brinne, WEEHOO :D

 


Fick bli en gammal bild på den sötaste, och också den jobbigaste grisen av de alla ^^


Torsdag 14 januari

Idag på ridningen fick grupp 1 åka släde efter nordsvensken Bimbo och min grupp rida på fälten i snön. Det var så himla roligt, Tobbe, som jag red, var superpigg och kunde inte stå still en sekund, så himla glad blev han :D Väldigt fjantig på dit och hemvägen, men inte så konstigt med tanke på att de går i ett ridhus varje dag ^^ Men supermysigt var det i alla fall :D


Linda, Elin och Anna åker släde!


Bimbo!


Från vänster: Jag och Tobbe, Maria och Lipton, Regina och Ante, Jennifer och Lillika, Frida och Chayenne!


Jag och Tobbe i mitten, superpigg, han galopperar när det egentligen ska vara trav ^^




Alla hästar skrittar utom Tobbe som taktar (3:e hästen)





Regina och Ante

 


Jennifer och Lillika


Söndag 10 januari

Började med Savanne idag, blev som vanligt en tur i skogen. Superpigg så han inte visste vart han skulle ta vägen så stod och galopperade på stället några gånger, hihi bushest :D Red inte så himla länge idag, men även fast han inte var trött så skrittade han hela vägen hem med bra takt och helt långa tyglar. Framsteg! Även Savanne kan vara lugn, det märks nu när han har blivit såpass mycket riden som han blivit! Roligt :D

 

Sen var det Mojjes tur. Idag hade jag piska, och gud så mycket lättare det blev att rida då :D Han svarade jättebra på den, och det gick att rida honom. Vi galopperade lite idag, men eftersom Mojje är så stor och banan så liten blir det inte många galoppsprång på en långsida, men han var ändå superduktig. Kände att han var stadigare i galoppen och tog kurvorna med lätthet, även fast vi var väldigt nära staketet ibland ;) Idag hade Mojje också en annan inställning redan från början, så tror att det gjorde att det gick lättare att rida också. En pigg och glad ridhäst här med, men man såg sen i stallet hur trött han var, stod och halvsov i sin box. Bra för honom att vila några dagar nu i alla fall :D

 



Idag var första gången jag fick motstånd när jag red, eller ja, motstånd och motstånd, han sprang in i hagen med mig ett flertal gånger (det är en öppning på ca 2 meter som leder till hagen). Han försökte en gång och han lyckades, så då testade han varenda gång vi red förbi öppningen. Var lätt att hålla honom på banan i trav, men destu svårare i galopp, då han siktade rakt mot öppningen, den busen. Men jag tror att han var väldigt trött i huvudet nu efter så mycket ridning, så blir bra även för han att få vila några dagar. Men utöver det var han superduktig, han är så lyhörd på rösten att det räcker att säga ååh gal... så galopperar han, för problem med framåtbjudningen har han i alla fall inte ;) Gud vilken racer-ponny, ligger ner i kurvorna när vi kommer i full kareta. Tror han kommer vara väldigt rolig att raca i skogen med framöver hihihhi :D

Det var en bra avslutning på lovet i alla fall, och bara längtar tills helg så jag kan få åka till pojkarna igen :D







Bilder från igår

Hej stolsitts ;)




Hej puckelrygg, men faktiskt så gör västen att jag ser puckligare ut
än jag är, fast jag kan faktiskt erkänna att min sitts behövs trimmas!










Lördag 9 januari

Dagens klädsel:

Två par långkalsonger, ridbyxor, termobyxor

Underställs-tröja, stickad polortröja, tjocktröja, jacka

Sockor, ridstrumpor, vantar, mössa

 

Idag började jag med Brinne, och vi red på banan idag med. Han var extremt piggelin, han har aldrig varit så pigg förut. Han ville bara galoppera, och han fattade galopp hela tiden av sig själv och var superglad. Men inga bocksprång förutom lite i början, men jag lyckades få upp huvudet på honom innan han göra någon större bock. :) Han har också blivit väldigt svängbar, mest i skritt då, så gjorde våra första serpentinbågar idag, kanske inte de snyggaste, men vad mer kan man begära? Som jag har varit de senaste dagarna är jag mer än stolt över prinsen, han är så duktig :D

Sedan var det Mojjes tur. Vi var på banan med honom också, men eftersom han bara ville bita i longerlinan hela tiden och var allmänt stönig så fick jag rida själv. Han tyckte det var väldigt svårt och ville hela tiden ta stöd mot staketet.  Han hade också svårt att gå fram och stod bara still stor del av ridturen, han hade lättare att hålla farten i trav när vi väl kom upp i det ;) Men det slutade med att vi travade lite mer än ett helt var helt själva, och i god balans. Men det märks hur omogen han är i huvudet, och har väldigt svårt att förstå och komma ihåg saker. Äkta valack så att säga. Men som tur är så är han alltid väldigt snäll :)

 



Savanne fick en snabbtur i skogen, för vid det här laget var jag rejält nerkyld. Red ner i gropen, och Savve, som var väldigt pigg fick allt ta och jobba lite, så blev mycket ställande och flyttningar längst vägen. Sedan red vi upp i "backen" som jag kallar den, en lång superbra backe, och jävel vad det gick :) Red ner igen och tog en vända till, tog det lite lugnt i början och manade på honom längst upp så han verkligen fick ta i. Men red hem på en fortfarande pigg och väldigt glad Savanne, som helst hade velat ta galopp ändra fram tills stalldörren.

Glömde kameran i stallet, men ni får se lite bilder imorgon :D Hade faktiskt två fotografer idag, både Andrea och Maggan fottade mig :) Kollade på Maggans bilder och de var väldigt fina (:

/Rebecca


Fredag 8 januari

Dagen började i stall boviken. Jag red på islandshästen Jodis och Andrea red på Caiprinhia. Det var en extremt mysig ridtur med en massa galopp, och två galna och pigga hästar. Joddan var piggast av alla och ville ta galopp hela vägen hem ^^ Ibland är det så underbart att bara rida på en helt okomplicerad häst som gör allt man säger och ändå är så snäll :D Att bara sitta där och åka häst. Det gillar jag ;)

Sedan var det Brinne-bus tur. Longerade lite först, och sen blev det riddax. Han var superduktig idag, och väldigt väldigt pigg. Idag skulle jag testa att galoppera på riktigt, utan att det blev så genom att springa in i galoppen. Först ville han inte, men då piskade jag honom två lätta gånger på halsen, och gud vad det gick sen. Galopperade ganska så mycket i båda varven, var bara att nudda med pisken sen så satte han av i full kareta. Öronen spettsade framåt hela tiden och benen gick som trummpinnar. Hihihi han är så söt, lillprinsen :D Så nu kan vi rida själva i både skritt, trav och galopp :D Underbart, detta lov har varit super, äntligen äntligen. Nog inte så långt kvar innan man kan rida ut med honom som en vanlig häst :D Han börjar ta igen den tid han är efter i alla fall. Brinne får en stor guldstjärna idag! :D

Var meningen att jag skulle rida på Savanne med Maria och Zebastian, men det blev så satans kallt, så Savve och Mojje fick vila idag. Tar nya tag med dem imorgon igen :D



 





/Rebecca


Lite bilder från igår :D









Hagaby Bryn Mawr

Torsdag 7 januari

När jag kom till stallet idag stod en nyklippt(manen), bitsugen Brinne redan på gången, redan borstad av Andrea som hade lite bråttom. Så det var bara att sadla och tränsa kvar. Gick ut och longerade honom lite i alla tre gångarterna, inge sadeltvång. Så då var det riddax, och vi kunde vara på banan idag eftersom Roger har plogat den :D :D
Red helt själv i både skritt och trav, och han var superduktig och extremt stadig. Andrea var tvungen att åka efter typ 10 minuter, så jag red en stund själv, och det gick jättebra. Lite pigg när vi skulle trava sista gången och ville busa lite, men det var bara att hålla upp huvudet så gick det bra ! Framsteg säger jag bara. Det har blivit ridhäst av denna lilla ponny, som vi nästan gav upp hoppet om. :D :D Happyface!

Extremt stolt över min prins <3

Glömde kameran i stallet, men bilder kommer imorgon :D

 


Tog en skogssväng på gulle-Savanne efteråt. Vi fick lite motorstopp i början, när han med stora ögon kollade på några barn som åkte pulka i backen bredvid vägen. Men efter att han stirrat-så-ögonen-nästan-ramlade-ut kunde vi fortsätta, i ett extremt lugnt tempo. Red en längre sväng, och han var extremt lugn idag, kunde trava och galoppera, och sedan sagta av till skritt och skritta på långa tyglar. Skönt att ha en lugn ridtur för en gång skull, fast det är också roligt när det går snabbt :D Han skyggade nästan inte för något heller :D Skrittade på långa tyglar förbi pulka-barnen, som inte var något farliga längre, på vägen hem. Hihihi Savanne kan också vara lugn ibland, även fast det är kallt ^^

Sedan käkade jag lite Mc Donalds, och följde med Andrea upp till stall Boviken och red på Caiprinhia, Mojjes syster. Hon var sjukligt pigg idag, när jag skulle galoppera iväg blev hon supertaggad, bara flög iväg och slängde med huvudet så vi höll på att rida in i träden i skogen. Sedan satte det av i full kareta, samma sak varje gång jag fattade galopp. Man kan säga att hon var rätt pigg, fy Andrea, tror att din lilla tjej behöver ridas mera. Hehe!
Men väldigt roligt att rida min älskade Cappi, som jag faktiskt var med och red in, ända tills hon började dumma sig med stegringar, då fick matte ta över. Men hon är i alla fall finatse hästen :D

/Rebecca


Onsdag 6 januari

Tog in Savanne själv idag, och inga protester idag, helt otroligt. Han stod helt lugnt inne i stallet, det har aldrig hänt förut. Men sen, när jag skulle ta på benskydd så satte Roger igång traktorn, och då blev han crazy-bananas...(?) Lyckades i alla fall göra i ordning honom och red iväg, men när jag red ut på vägen kom Brinne och Mojje galopperandes i hagen och följde med oss så långt de kunde. Savve blev vädligt orolig och började fara runt på vägen, och det blev inte bättre av att Roger skrapade ridbana med traktorn. Till min fasa såg jag hur det kom två bilar, en frammifrån och en bakifrån. Det bakom hörde jag saktade ner, men den mötande kom i full fart, säker i 90 (det är en 50 väg) och Savanne som redan var orolig kastade sig ut i vägen, så det var såååååå nära att vi blev påkörda av den där idoten :s Den dumma gubbe som körde bilen hötte med näven mot oss och gasade vidare. Savve vände sig om i panik och sprang nästan in i bilen bakom, som nu stod still, men jag lyckades lugna ner honom och rida de sista meterna som var kvar, in till den mindre vägen.
Jag var så sjukligt rädd så jag satt och skakade när vi red vidare, men samlade mig och försökte lugna ner oss.

Resten av ridturen var Savve lugn, så vi tog en mysig skogstur, det ända dåliga var att jag höll på att tappa tårna...

Småpojkarna fick sig en vilodag idag, tror de tyckte att det var väldigt skönt :D


Tisdag 5 januari

Termometern stod på -27 grader när jag vaknade i morse, så övervägde om det var värt att åka upp och rida eller om man skulle förfrysa sig totalt. Åkte i alla fall upp, och som tur var var det inte riktigt lika kallt där uppe, men det låg vell runt -20 i alla fall. Burr...

Idag började vi med busponnyn Brinne. Vi gick ner till Gropen, och han var jobbigare än någonsin att leda, han skulle bita på allt, springa och han var allmänt stönig. Smidig som jag är med tusen lager kläder lyckades jag sätta mig på tyglarna (?) när jag hoppade upp, men idag börjades det inte med bocksprång som tur var.

Brinne var piggare än någonsin och någon backut här och där blev det och något litet fint bocksprång. Ritten avsultades med att jag red fram och tillbaka två gånger ensam i trav och galopp, så duktig var han, men var nära att åka av en gång när han stannade upp och gjorde lite bocksprång. Det som är så otroligt skönt är att han är så lydig på röstkommandon, så säger man trav så travar han, säger man ptroo så gör han halt, osv...

Stolt över lillrpinsen är jag :D



Sedan var det Mojjes tur, som också fick gå ner i gropen. Han var piggare än han någonsin varit förr, och Andrea fick börja med att longera lite grann för att få ut det värsta av överskottsenergin. Sedan var det riddax, busig var han, men absolut inte dum. Men lite väl snabb trav för att stackars Andrea ska kunna hänga med. Blev mest lite tokridning eftersom jag mest satt och skrattade, men det är nyttigt det med. Han är i alla fall inte någe bekymrad över att jag sitter där uppe och flänger runt som en michelin-gubbe fullstoppad med kläder. Eftersom vi inte tänker skyngda oss med Mojje utan låta honom mogna till lite innan man sätter mer press på sig, så blev det bara en kort ridtur idag :D

Savanne fick sig en välförtjänad vila idag, men kan kollade undrande på mig när jag släppte ut honom i hagen utan att han ens blivit rycktad eller riden. Men han ska få komma ut på en längre tur i skogen imorgon istället, så får smågrabbarna vila :D






Brinne käkar morot ^_^


Mojje hade ingen lust att stå still utan stod och slog med huvudet ^^

HAHAHAHAHAHA!!!


Gullehästar <3


Måndag 4 januari

Dagens klädsel:
Långkalsonger, ridbyxor, termobyxor
Underställströja, stickad tröja med hög krage, tjocktröja, jacka
Strumpor,ridstrumpor, sockor, mössa, vantar

Det ända jag kan säga att det är rätt kallt ute...

Började med kära Savanne idag. Red ner i gropen idag och hade lite intervallträning i trav och galopp, en först väldigt spänd och taggad häst som sedan lugnade ner sig lite och började lyssna på mig. Men vi var halvt nere i diket några gånger för han hade så mycket energi och inte hade lust att gå i någon sådär halvt sammlad galopp.
När vi ridit en sväng så mötte vi Maria som kom ridandes på Rosso. Jag fruktade det värsta, då Savve inte är van vid att möta andra hästar, men han höll sig helt lugn. Jag tänkte att det var bra träning, så vi hänge på dem på en tur i skogen. Helt otroligt, Savve höll sig helt cool-lugn och skyggade inte för något, inte ens när vi red den nya ridvägen där vi aldrig ridit förut. Det har aldrig hänt, han blev helt lugn och trygg i Rossos sällskap. Vi både skrittade, travade och galopperade, inget som helst problem. Åååh gud, jag blev så stolt över min plutt idag, han var så otroligt duktig :D Inte hade jag trott det här inte...
Så idag fick Savve en ny bästa kompis, och han blev ledsen när vi skiljdes och ville vända och rida efter Rosso, och gnäggade hela vägen hem. Gulligt tycker jag ^^
Dagens stjärna går till Savanne! Stort framsteg på denna annars superstora fegpotta :D



Näst på tur var Brinne, som jag longerade lite på banan först, för att kolla så han inte hade en sadeltvångsdag, så att säga. Inge sadeltvång här inte. Men bråkig var han och ville bara springa in till mitten för han kände den ljuvliga doften utav morotspengar som låg i min ficka och bara väntade på att bli uppätna. ;)
Idag hoppade jag upp själv för första gången, med pall då, men ingen reaktion från Brinnes håll :D Sen red jag runt på stallplanen (ridbanan är inte plogad så det blir lite för tungt att gå där) helt själv. Andrea stod och kollade på, och jag skrittade, svängde och travade en massa. Superduktig var han, fast det är lite svårt att svänga och hålla farten samtidigt tycker han :) Det stod en stolt stor-matte i fönstret och kollade också (:
Sååå himla roligt att det går framåt med lillpojken, blir welsh-rix i sommar om det fortsätter i den här takten :D

Mojje fick stå idag, eftersom han blivit riden 3 dagar i rad, och behöver vila eftersom han växer så det knakar. Jag tror han var nöjd med att stå och käka mat i stället :D


Bäbis-Mojito

Här kommer lite foton på Mojje när han var bäbis, eller rättare sagt när han bara var några timmar gammal. Här är han inte ens en dag gammal, men är han inte bedårande?










Söndag 3 januari

Kom upp till stallet vid halv två och tog in pollehästarna så de fick käka lunch inne :)

Började med Savanne, som fick sig en ordentlig ryckt innan vi begav oss ut i snön. Det blev ridning i sommarhagen idag, för att göra av med lite överskottsenergi. Tre rådjur gjorde oss sällskap, vilket ledde till att Savve hellre ville stå och glo på dem istället för att ridas. Efter en aldeles för lång "stirra-tills-ögonen-ramlar-ut" stund kunde vi rida omkring som vanligt igen, även med dessa små besökare lite längre ner i hagen. Blev mycket galopp på en mycket pigg häst, och vi drog på lite extra i slutet. Helt otroligt mäktigt att känna kraften som arbetar under en, superroligt att han blivit så stark i galoppen under så kort tid. En härlig ridtur, och jag tror att Savve uppskattade den lika mycket som jag.
Gullehästen fick även ett eget fleace-täcke idag, ett mörkblått med ljusblåa kanter, och en liten guldkant. Satt som ett smäck, snygg blev han :D

Sedan fick sig Mojje en ordentlig ryckt innan vi begav oss ner mot gropen. Det var premiärturen med ridning i skogen, och han skötte sig jättebra, även fast han var lite för pigg för sitt eget bästa. Men efter en kort stund blev han väldigt trött och vägrade gå istället. Mötte även Bettan och Stefan som var ute och gick med hunder Alfons, det var spännande tyckte Mojje :)
Det som är härligt är att han är så stadig att rida redan, och det roliga är att det känns som om han växer någon centimeter varje dag som går. Han känns verkligen jättestor, undra om han bara är 163 cm? Känns inte så. Mojje är en jättestor baby-häst :) Han vinner i alla fall priset för stallets gullegris idag.

Sist med inte minst fick lilla söta Brinne också ta en tur i skogen. Det hade börjat mörka men han brydde sig inte om det. Här kan man snacka om pigg häst, det första han gjorde var att lägga av två ordentliga bocksprång. Som tur var hoppade vi in i en snödriva, vilket resulterade i att jag lyckades sitta kvar :)
Första traven blev lite busigt och han gjorde en liten backut, men sen travade han snällt bredvid Andrea, fast vi råkade preja ner henne i diket en gång (a) Andrea knäpte även loss mig så jag fick trava bort från stallet utan snöre, fast hon sprang givetvis bredvid. Kändes faktiskt säkert, förhoppningsvis kan jag rida själv snart :) Sista traven hemåt blev det galopp och ett litet bocksprång men inget mer än det sen :) Ställde in en inte så trött häst i stallet, men jag är väldigt nöjd över dagen, bara synd att han aldrig kan bli trött. Tanken är att vi ska köra på som bara den nu sista vecka på lovet så vi kommer framåt i ridningen, förhoppningsvis avslutas veckan med ridning i ridhuset, då är tanken att vi ska testa galopp :) Jippie :D Underbart att vi äntligen kommer någon stans, kanske blir ridhäst av honom tillslut ändå :D

/Becca

Presentation

Hejsan och välkomna till denna blogg, fungerar mer som en dagbok över vad jag gör med hästarna varje dag. Men tänkte börja med en presentation av de tre hästar som det kommer att handla mest om i denna blogg.


Härstamning:
e. Colnevallys Rasgall RWC 5
u. Cadfach Blodyn WSB 124260
ue. Tireinon Triple Crown WSB 23365

f. 2005
Ras: Welsh av cobtyp
Höjd: ca. 133 cm

"Brinne", som är denna lilla söta ponnys smeknamn är en liten stjärna i sig. Jag började jobba med honom i slutet av sommaren 2009, då han var en busig, olydig ponny med extremt sadeltvång. Vi fick börja jobba honom från början, och sakta men säkert började han mer eller mindre vänja sig med sadeln. (Ibland kan han fortfarande få extrem sadeltvång, men det händer mer sällan nu för tiden.)
Efter vad som kändes som en evighet, och en baktanke om att det aldrig skulle kunna gå att rida in honom, vände allt. Nu idag, efter att ha blivit riden ett fåtal gånger kan jag rida själv och kunna svänga någulunda på ridbanan, trava utan balanssvårigheter och även kunna ridas i skogen. Målet är att vi ska kunna starta en ridklass på WelshRix i sommar.
En extremt charmig kille som har fångat mitt hjärta, men också mycket bus och älskar att bita i allt och alla. Vill ha all uppmärksamhet i stallet, och när man borstar någon annan står han och slår ihop läpparna och sparkar med frambenen. Ibland vill man skjuta honom för att han är så jobbig, men charmigheten vinner alltid, det räcker med att han kollar på en med sina stora, "puppy" ögon så smälter man. Kan inte klara sig utan stallgrannen Savanne (tror han i alla fall) och bästa lekkompisen är Mojje.
En kille som älskar att visa upp sig, och är vacker att titta på. Ser lite ut som en hingst, eftersom han gick som det tills han var tre, då han fick den snygga "hingstnacken".
Har ett steg som få när han väl jobbar ordentligt och en superbra hoppförmåga. Förhoppningsvis kommer han bli en riktigt snygg ridhäst som kommer smälta mångas hjärtan ute på tävlingsbanorna. Men för mig kommer han alltid vara min prins!


Okänd härstamning

f: 2000
Ras: Fullblod/arab
Höjd: ?

Savanne, som också kallas "Savve" är en väldigt speciell herre. Började även med han i slutet av sommaren 2009, då hade han vilat i ca ett år pga. en inte uppkollad hälta, som förmodligen var någon sorts blödning i hoven (ej hovböld). En väldigt försiktig kille som inte litar på människor, utan är väldigt avaktande. Älskar att bli ompysslad, men om han inte är på humör kan man få problem att få på grimman.
Att bli riden tycker han är väldigt kul, bara man slipper jobba på en ridbana. Rider ut till största del, kanske 6 av 7 dagar i veckan, eftersom han är som lyckligast då. Han är väldigt pigg, speciellt nu när det är så kallt, och det är väldigt svårt att få honom trött. Älskar att galoppera och busa, men är aldrig dum.
Är väldigt beroende av att allt ska va "samma" hela tiden, så kan bli ganska så togik om man tex. möter en annan häst på ridturen. Då är det som om han kopplar bort allting och det bara spinner runt i huvudet. Jag gör mitt bästa för att han ska känna sig så trygg som möjligt med mig, i olika miljöer.
Eftersom han har vilat så länge är han extremt stel, och jag gör mitt bästa för att mjuka upp honom, men han är väldigt svårriden och fuskar gärna. Vek i halsen och man kan tro att han "går på tygel" men han kröker bara på nacken och skjuter ut antingen bogen eller rumpan, så man måste vara väldigt uppmärksam hela tiden.
Savanne hade ingen bra uppväxt, så jag tror att det satte djupa spår i honom, därför är han så väldigt speciell och rädd för minsta nya sak som skulle inträffa.
En härlig kille, som man måste vara försiktig med. Det bästa som finns är att bli skrubbad, och blir väldigt avundsjuk när stallkompisarna blir ompysslade. Blir väldigt orolig om han är ensam kvar i stallet, som vi också försöker träna bort.
En väldigt rolig häst att rida, och en extremt mysig häst, som jag tycker om väldigt mycket. Förhoppningsvis kommer jag att lära mig rida honom betydligt bättre och vi kommer bli ett superfint ekipage.


Härstamning:
e: Manhattan
u: Office Girl


f: 2007
Höjd: Ca 1.63

Mojito, som har smeknamnet Mojje träffade jag för första gången när han var några timmar gammal. Då stod han i vårsolen ute i hagen med sin mamma, och var så himla fin, redan första dagen. Han fick flytta till en killkompis utanför Örebro första sommaren och blev kvar där i 1,5 år. Sedan fick han flytta hem till Karlskoga igen.
Vi började rida in Mojje samtidigt som Brinne, men det märks tydligt att han är två år yngre, då allt tar lite längre tid att lära sig. Han tycker att det är svårt att svänga och blir rätt arg när man ta honom i munnen, men är aldrig dum. Kan tappa framåtbjudningen när han inte kommer ihåg vad man ska göra, så man får driva mycket.
En väldigt lättsam och härlig kille som man aldrig haft några problem med. När han står i boxen ser han jättearg ut, men menar inget illa, utan såfort man börjar klappa på honom blir han glad igen. Han är ganska tuff i hagen, men kungen Savanne hade inte tänkt lämna över sig kronaplats i första taget.
Mojje brukar leka med Brinne hela dagarna, och det har superroligt, men han är mer eller mindre hackad i hela kroppen av Brinnes tjuvnyp.
En härlig och lättsam häst som förhoppningsvis snart kommer att vara ridbar. Vi har inte samma krav på honom som med Brinne, utan det får ta den tid det tar. Vet inte om han ska visas på trerstest, men eftersom mamman inte är registrerad i Sverige så kan han inte få några diplom. Men han kanske visas ändå bara för att få ett omdöme. Bästa han vet är, som Brinne, att bita i allt och alla. Tycker om att leda sig själv när man är ute på prommenad. En riktigt söthäst!


Här kom det information om mina sötkorvar til hästar, så nu kommer jag blogga varje dag jag gör någon med dem :D Enjoy!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0