Söndag 28 mars

Idag var gamla Brinne tillbaka, skönt! Red Kråklund, och han tycker att det är sjukt tråkigt där nu så han segade sig och ville inte gå fram. Men med hjälp av piskan liggandes mot halsen så fick vi lite fart. Travade och galopperade, supersnäll och duktig var han. Men ville hellre ta ökad trav än galopp, han som brukar älska att galoppera. Men med en så stor galopp är det jobbigt, och man ska vell inte behöva ta ut sig i onödan va?

Är i alla fall stolt över lillprinsen, nu ligger han på pluspoäng igen :D Skritta hem hela vägen på långa tyglar, nemas problemas!

Idag var Mojje superglad och busig. Red fram och tillbaka på Kråklundevägen, och bortåt lyckades jag hålla honom i chack, men hemåt la han i högsta växeln och körde a la Mojito galopp. Alltså lite flyg och flänggalopp i hög fart med en superglad Mojje med öronen spetsade framåt. Han är bara så söt. Så vi körde lite racergalopp några gånger för att lugna ner hjärnan lite, och travade så fint sedan, lyssnade jättebra :D Körde inte så hårt idag, men det märks att han har fått betydligt bättre kondition, så som han stutsar och hoppar runt. Jag tror att han inte riktigt har förstått hur stor han är än, utan tror att han är i storlek med Brinne ungefär. Tur att det finns snöhögar i dikena som lite stöd hahahah :) Men Mojje måste nog vara världens snällaste och även gulligaste treåring. Okomplicerad! Och himla snäll :D



Tränade galopp idag, även han på Kråklundevägen. Hahhaha känner mig lite tjatig, men det är ungefär enda stället man kan rida på just nu.
Han var i alla fall jättefin, speciellt i vänster galopp. Jag fick honom att verkligen jobba under sig och han gick i en jättefin form. Härligt, äntligen säger jag bara! Så nu gäller det att stärka musklerna så han kan vara så fin hela tiden :D Höger var bra stundvis, men det är också den galoppen som är lite jobbigare. Men är i alla fall riktigt stolt över honom att han var så fin, en riktig dresyrhäst detdär :D

Sedan bar det av till stall Boviken och mocka Cajpans box och sedan fixa det sista med Joppe och lasta in. Till ridskolan och fixa allt, lasta ur, ställa in i en box en kort stund, Andrea skulle förbereda sig och jag och Anna sadlade och fixade. Han var lite konstig och dum på framridningen i galoppen, men gick jättefint på banan (för er som inte hängde med här, för jag skrev väldigt osammanhängande, så tävlade Andrea Annas häst Joppe idag). Lite dum ett tag i galoppen, men jag tyckte det såg bra ut. A var inte helt nöjd, men det borde hon vara, med tanke på att hon ridit hästen ett fåtal gånger, och aldrig ridit programmet på honom :)

/Rebecca


Fredag 26 mars

Red Kråklund på denna överdrivet pigga häst idag, som mest möljde fram som ett tåg. Lite väl pigg kanske, galopp var hans bästa idag. Tränade halter, som inte var de vackraste. Först ville han inte alls stanna, och sen trodde han att det var spöken som kom och började flänga runt och kolla vad som var läskigt. Ibland är han rolig hahaha. Mycket skritt idag för att lugna ner honom, och tränade även lite galoppfattningar och samlingar. Fick honom väldigt fin två gånger i höger galopp, så nu blir det hårdträning så han kan bli lika fin som i skritt och trav. Utöver galoppen gick han väldigt bra, lite för pigg, men han är i alla fall gulligaste!
och
Eftersom vi hade lite ont om tid så red jag på Brinne när Andrea gick med Mojje. DUM ponny säger ja bara! Det första han gör är att fjanta sig och sparka bakut, värsta jag varit med om tror ja, så hänger halv av, halvt på på halsen. Hoppa av och sadla om! Spänd och superpigg ponny, skötte sig rätt bra sedan, men han är ju så dumdumdum! För mycket pigghet och bus i huvudet i alla fall. Inte nog med det så biter han mig hårt som bara den i tummen när han skulle få en morot, och håller fast! Minus poäng till Brinne idag! Mojje var som vanligt snäll och fattade inte riktigt vad hans lekkamrat höll på med, utan gick på som vanligt och var allmänt gullig. Mojje får plus i kanten och Brinne ett minus!
/Rebecca

Söndag 21 mars

Det var bara på med regnkläderna och rånarluvan och ge sig ut i regnsnö vädret. Pigg som ett ånglok och rädd för allt, gled runt lite där uppe i sadeln hahha. Det som är bra med honom är att man kan använda den energin åt arbete i stället, och när han är lite mer på tårna blir han inte fullt så markbunden som han brukar vara utan får lite luftigare trav. Red bara fram och tillbaka en gång, såg inte ett skit på hemvägen när snön blåste i ögonen men Savve var superfin. :D

 

Är riktigt riktigt stolt över Mojje idag. Han är 3 år, jag rider ut i snöstorm med öppna fält runt omkring, och han är såååå duktig. Lite busig såklart, stuttsar runt lite, men det är bara för att han har för mycket energi. Fick piska på honom några gånger, men sedan lugnade han ner sig lite. Körde någon form av passage a la Mojje, vackert vackert! Men känns som om det är lite för överklass för denna super Gran Prix häst hahahah :P Han är i alla fall såååå söt! Skrittade hem på långa tyglar. Han måste nog vara den snällaste hästen i alla fall :D

 

/Rebecca


Lördag 20 mars

Först så tog jag en springtur med honom. Sprang ner på vägen nedanför skolan, första gången han gick där, men han var jätteduktig. Blev väldigt rädd för monsterhunden, men annars skötte han sig superbra. Träffade barn, cyklar, folk som jobbade i trädgården, barnvagnar och han var jätteduktig. Det börjar arta sig. Pigg som en jag vet inte vad, och så fort hade jag inte tänkt springa så blev lite bråk ibland, men annars skötte han sig super.
Han blev faktiskt lite svettig så när jag ställde in honom i boxen för att han skulle kissa så rullade han sig, så var bara att borsta om och sadla på.
Red Kråklund och han var fortfarande lika pigg. Jätteduktig, men ville inte galoppera bortåt. Tillslut när jag äntligen fick honom i galopp tänkte han bocka lite, men jag var snabb som bara den så han han inte ens börja innan jag hade fått honom på andra tankar. Jag börjar lära mig :) Körde i alla fall både skritt, trav och galopp, och han var superpigg. Han blev jättesvettig eftersom han fortfarande har kvar sin vinterpäls, han var nog ganska trött i kroppen med fortfarande inte i huvudet. Hur många timmar om dagen ska man behöva rida denna lilla ponny?
Skrittade hem på vägen, red helt själv medans A och M gick bakom, första gången. Reagerade inte på några bilar, inte ens en med släpkärra. Min lilla prins är så duktig :D



Mojje fick också rida Kråklund. Superpigg var han, helt tokig, så fick travatravatrava. När jag skulle rida förbi A började han kicka mot henne, vet inte, men är vell inbyggt beteende, inte vet jag. Jag tror inte att han har fattat helt skillnaden mellan hästar och människor helt. Det gick som bäst när A sprang före och jag tog släptåg efter henne. Han var så söt för han hoppade över alla vattenpölar, eller försökte i alla fall men landade för det mesta mitt i. Avslutades med lite galopp, så söt är han :) Idag var han lite bockig och stutsig och hade så mycket energi så han visste inte vart han skulle ta vägen. Men han är extremt duktig ändå den lilla prinsen :D Han är ju trotts allt bara 3 år gammal och jag är ute och både skrittar, travar och galopperar själv :)


Red Kråklund även på Savanne, och i början var han jättepigg och ville bara rusa, men efter ett tag lugnade han ner sig lite. Han var verkligen jätte jättebra idag, gick såååå fint i skritten och traven :D HElt underbart när snön är borta på vägen, för då kunde jag verkligen galoppera ordentligt, det har jag inte kunnat gjort på lääänge. Savve blev superglad och ville springa sitt snabbaste, helt tokig blev han :) Så himla skönt att jag först kan galoppera på som en tok, och sedan sagta av och han travar jättefint på tygeln. Bara galoppen att jobba med nudå. Gud vad han protesterar när jag samlar upp honom, han skjuter upp kruppan så, så det är svårt att få honom att jobba under sig, men det är vell nästa moment. Protesterar fortfarande i högergaloppfattning genom att sparka bakut, men efter att han fått lite pisk så slutade han även med det. Men han var verkligen superbra idag, jättenöjd är jag. Travade ända fram till vägen i jämn takt, bra bakbensteknik och stadig i munnen. Härligt äsger jag bara!
Är så glad att jag nu kan skritta hem på helt långa tyglar utan sitgbyglar. När jag började rida var det korta tyglar som gällde från det att jag satt upp till att jag satt av, så pigg och dum var han då. Så han har verkligen blivit jätteduktig, han vet att det inte är värt att lägga ner en massa energi på fram-och avskrittningen :)

/Rebecca


Söndag 15 mars

Red Brinne först, och han var lite mysko idag. Bara slängde med huvudet och var allmänt stönig, så som han gjorde i slutet när jag longerade så mycket, alltså att han tyckte det var tråkigt. Men om han inte sköter sig i skogen får han gå på banan. Vill också bara fatta förvänd galopp, vet inte riktigt hur jag ska göra för att det ska bli rätt (?) Men han lyssnade i alla fall någolunda på mig och vi tränade lite övergångar mellan halt och trav. Duktig ponny.  Får ta nya tag på fredag istället.

 

Mojje fick också gå på banan, men det var så halt för honom eftersom han går barfota så skrittade bara. Pulsade runt i den lite djupare snön och tränade på att svänga. Lyssnade jättebra och var duktig, la på en bus-brall i slutet, annars jätteduktig. Inte så värst jobbig i munne heller. :)

 



Red nere i gropen med Savve, men gick inte så värst bra att rida där, så mycket snö. Red fram och tillbaka några gånger, provade att gå ut i snön, men hela hästen bara sjönk ner så struntade i det. Red uppe på grusvägen fram och tillbaka istället, lite halt på vissa ställen, men det funkade om man körde lugn trav med 4 brodd runtom. Han var verkligen jättefin, kunde rida mellan hand och skänkel och han lyssnade jättebra. Lite irreterad att flytta sig åt vänster och surede över högerskänkeln, annars var det super :D

/Rebecca


Lördag 14 mars

Var på ridskolan först och kollade på tävlingarna och fotade Therre, som föresten kom tvåa. Grattis! Sen upp till stallet och de små coccosbollarna!


Mojje fick börja idag, red på banan och han var jättebra idag. Lugn och hamronisk och inte så himla jobbig i munnen :D Testade att göra halt från trav, och han var superduktig och fattade på en gång och gjorde jättefina halter. Igångsättningarna var svårare men vi satt en som blev jättebra :D Idag använde jag inte rösten något alls i början och han föstod superbra. Sen börjar ekkorren i mig när han blir seg, ska sluta smacka så mycket, men inte så lätt hahaha! Premiär att rida på vägen idag, skrittade av där, och det var nemas problemas! :D

Sedan var det Brinnes tur, som inte alls var lika harmonisk. Spänd men ändå inte, avslappnad med ändå inte, ja, vet inte hur jag ska beskriva. Men det bestod mest av att bara rusa runt och inte lyssna på mig. Fick lite kontakt i mitten av ridpasset där han lyssnade och blev lite fin i alla fall. Men sen blev det för mycket i hjärnan och han rusade runt. Blir nog bättre imorgon :) Skrittade även av han på vägen, duktig som vanligt, förutom att han blev lite skrajj för en vält soptunna och lite frigolit hahaha! Men vad kan man mer begära av denna lilla fegis? :D

 



Red skidspåret idag, men fegpottan blev först jätte spänd för att det gick två människor framför oss, eftersom det aldrig har gjort det förut (och savve har aldrig sett människor förut?). Sedan ännu mer spänd när det var massa barn som åkte pulka, och mest spänd när vi red förbi människorna. Han är såååå fjantig. Väl inne i skogen kunde han koncentrera sig bättre, eller inte först när han bara rusade iväg, men sedan blev han super duper fin. Mumma säger jag bara, skritten sitter som ett smäck nu! Då blir man helt glad i hela kroppen :D
Lugn och harmonisk påväg hem, inte ens rädd för pulka-barnen. Kom en bil bakom på denna smala väg, och eftersom vi nästan var framme vid stora vägen tänkte ja att han inte behövde försöka tränga sig förbi, men arg som chaufffören blev la han sig precis i rumpan och börnade som fan. IDIOTER säger ja bara, tur att Savve är trafiksäker. Dumma bilförare kan gå och dö!
Är i alla fall väldigt stolt över min lilla fegis idag :D


Therre och Pica :D


Kan ni fatta hur kär jag blev i Emmas lilla vovve Donna? ^^


Fredag 13 mars

Red på banan idag, och full med energi och massa spöken i hvudet var han inge rolig idag. Sen kom det två små flickor krypande bland träden, som han trodde var tigrar... Men efter en frågestund på en miljon frågor var det bara att rida vidare. Ställde inga stora krav, utan red mer för rastningens skull. Något fin i slutet i skritten, lite för taggad dock. Men imorgon ska jag rida ut så han får springa av sig ordentligt förhoppningsvis :D

 

På med alla reflexer som fanns, pannlampa och hans vita täcke så han skule synas drog vi ut på en liten promenix. Gick en bit på Kråklund och tillbaka, Brinne var busig och jag var skitmörkrädd hahaha! Men lite rastning fick han, underlättar liiiite inför ridningen imorn :) En ordentligt ryckt fick han också :D

/Rebecca


Söndag 7 mars

Red på banan direkt idag, och det märktes att han blivit ordentligt riden igår, han var lugn och harmonisk hela han. Iof är det lite tråkigt att bara rida runt-runt, men det är det enda som går just nu. Jättefin, lyssnade nästan hela tiden, lite jobbig att komma igång från halt till skritt, eftersom han är inne i någon form av trottsperiod nu. Fick höger galopp två gånger, jättefin var han! Tränade trav till halt och halt till trav. Lättare att sagta av än att komma igång, han gör superfina halter. Bara att träna igång på igångsättningarna nu :D Kan inte säga något annat än att det gick super!!!!

 

Red Mojje också på banan, han var lika jobbig i munnen som hela veckan, men har nog med tänderna att göra. Slänger med huvudet så han håller på att ramla omkull och jättearg när jag håller stöd i tygeln. Men det blir nog bättre när de har ramlat ut ;) Duktig ändå i trav, lite galnare i galopp när han ska bocka och grejjer. Fladderhäst säger jag bara, som ska fara runt ;) Men det hör vell till att bli busig eller? Jaja, under omständigheterna var han jätteduktig :)




Savve fick också gå på banan, och han var sååååå bra idag! Jättebra verkligen. Perfekt framåtbjudning, kunde verkligen rida mellan hand och skänkel och han lyssnade superbra. Blev väldigt sådär "sto-tjurig" i början när han inte fick lukta på en bajshög och jag gick på med pisken. Började sparka som en tok och dumma sig. Sparkade lite i fattningarna också, men annars var det superbra :) Ska börja träna lite mer galopp och rida ihop honom bättre där, men traven satt som ett smäck i alla fall :D













/Rebecca


Lördag 6 mars

Åkte först upp till Botorp och kollade lite på dressyrtävling och fotade lite, blir nog mer fota nästa helg när det är storhäst istället :) Sen upp till stallet.



Red Kråklund och han var damp. Blev rädd för en bil så vi dök ner i diket, höll på att kissa på sig när det kom en familj på spark, blev hingstig när han såg en häst-transport, ville bara galoppera, ville inte gå alls. Ja, creapy! Så red på banan efter ett ganska så långt försök, och det var inte så djup och tung snö som jag först trodde. Skrittade upp ett litet spår och travade jätte mycket med mycket övergångar. Avslutade med lite räser-galopp, jätteduktig var han. Gick in i stallet med en genomsvett och trött Bryn Mawr!
Han blev trött i huvudet av uteritten i början, och trött i kroppen av att vara på banan. Harmoni i själen för denna tokiga ponny, härligt!

Red skitspåret idag igen och testade att trava lite. Funkade första biten om man tog det lugnt, och han föll över i lite galopp i ena backen men det gick bra, rätt bra underlag just där. Sämre efter halva rundan. Tog två varv, och under andra varvet så var han lite hispigare och ville inte riktigt lyssna, så kände hur underlaget släppte lite väl mycket, så då fick han bara skritta. Jobbade honom ordentligt och han var jättefin på slutet. Kändes bra idag :D

 

/Rebecca


Fredag 5 mars

Idag var Brinne jätteduktig. Red själv hela tiden men A gick bredvid i början och i galoppen. Han var superbusig och pigg och ville bara springa, och vi travade nästan hela tiden. När vi galopperade så var A med och drog tag i tygeln såfort han visade tecken på bocking, för att bryta mönstret. Så han gjorde inget idag, skötte sig exemplariskt! Eftersom han har så stor och luftig galopp och att han gärna springer med huvudet väldigt långt ner, gärna intryckt mot bringan, så är det så svårt att se när han tänker bocka innan det är försent. Men med lite springhjälp så gick det super :D Så snart kan jag nog rida som vanligt igen :) Kissnödig som vanligt på slutet och beter sig jättekonstigt. Det är som om han har tvångstankar att alltid bli kissnödig när man är ute, fast han kissar innan (?)
Travade endel helt själv också, jätteduktig var han. Han låtsades att han inte förstod vad jag menade idag när vi skulle sakta av, styra och skritta hahaha, men han vet mycket väl vad jag menar ;)
Kändes riktigt bra idag :D

Idag var det Mojje som var monstret. Eftersom han blivit riden så många dagar i rad borde han vara trött, men icke då. Slängde med huvudet som en helikoptet hela tiden och ville bara springa. För mycket överskottsenergi säger jag bara. Ingen koll alls på kroppen, och jag ville att han skulle gå i mitten eftersom det är så halt på sidorna, men han höll inte med, så fick kämpa för att hålla honom på mitten. Han ville mycket hellre ta stöd på snövallarna. När vi red tillbaka började han bli dum och resa sig lite och flänga runt, så vi skrittade bara, fram och tillbaka för att han ska lära sig att man inte får springa om man är dum. Känns som om han är liiiite för stor för att hålla på och flänga runt sådär. I slutet blev han ännu konstigare för han var jättekissnödig, knäppis! Jaja, får vell rida på honom hela lovet så han lugnar ner sig lite grann ;)

/Rebecca


Torsdag 4 mars

Red som vanligt Kråklundsrundan idag igen. BusMojje var helt tokig idag, hoppade runt som en apa, slängde med huvudet så vi höll på att flyga ner i diket hela tiden och ville bara galoppera. Travade väldigt mycket idag för att han skulle bli trött men han blev aldrig det. Blev ingen galopp idag för det kändes som om det var lite överkurs och skulle trigga upp honom ännu mer. Och så var underlaget väldigt halt, som om någon hade polerat snön eller något. Mojje har ju inga skor så kan inte sätta någon brodd på honom :)
Blir att rida Mojje imorgon också, var tänkt att han skulle få vila upp sig då eftersom han gått så många dagar, men han visade inga tecken på trötthet i alla fall :)

Red även Brinne på Kråklundsvägen. Lite spänd i början, men han slappnade av mer efter en stund. Jag var destu mer spänd, känndes liksom inge bra. Travade lite när A hade mig i grimskaft eftersom jag var en sån fegis haha! Han skötte sig bra, någon kort i steget och ville inte gå fram ordentligt, men inte så konstigt med en spänd apa på ryggen och busväder! Han är i alla fall söt :D Blev inte glad när han inte fick bestämma själv när han skulle trava utan fick göra halt istället. Började skrapa med frambenen och sågallmänt missnöjd ut, han vill ju vara kungen ;)

 

Brinne är sjukligt oliksidig. Det märkte vi redan i början när vi började longera. Vänster galopp har han aldrig aldrig haft några problem med, men det har alltid kårnglat med höger. Även fast jag sitter på honom och gör allt för att det ska vara lättare att fatta höger galopp händer det väldigt sällan. Samma när jag rider så är han väldigt olika, det märks redan, även fast jag inte har kommit så långt i ridningen. Det vi först misstänkte var att han bara var extremt svag i höger och att det bara var att träna upp. Men eftersom han tuggar grymt mycket på bettet hela tiden och slemmar endel, men bara genom vänster mungipa kanske det inte är så. Har lite funderingar på om det kan sitta i tänderna? Kan det det? Efter vad jag har lärt mig uppstår många problem genom att hästen har problem med tänder. Att de kan bli halta och sådär, så kanske är det? Eller så är det något annat?
Tror i alla fall att vi ska åka och kolla tänderna på honom så fort som möjligt, skulle vara bra så han inte har något jättefel i alla fall. Eller så är det kanske så simpelt att han helt enkelt är oliksidig, jag har faktiskt ingen aning. Svårt att veta sånt här, men skulle vara väldigt bra om han blev jämt musklad från början i alla fall ;)



Testade om det gick att rida skidspåret med Savanne, och de hade kört med traktor där, så det gick att skritta i traktor-språren, det är jättenyttigt för honom att klättra och att bara ta det lugnt ibland och skritta. ;) Han var jättelugn och fin och jobbade på bra tills vi mötte några rådjur. Sedan blev han rädd för några barn som var ute och lekte på gärdet, och sedan några barn som hade snöbollskrig, och sen blev allt farligt. Tycker nästan synd om honom att han ska behöva vara så skräckslagen över allt. Men det är bra att han får vänja sig i alla fall :)

/Rebecca


Onsdag 3 mars

Brinne fick köra första rundan idag, och var väldigt avspänd, men grymt piggelin kan man säga! Vi travade lite i början, och sen när vi kom fram till den lite djupare snön stannade Andrea där och jag skrittade boråt ungefär halvvägs och vände och travade tillbaka. Eftersom det är ganska så pulsigt så ville Brinne galoppera, och såklart han fick. Men såklart börjar han ju bocka, men lyckades "bryta mönstrer" som vi så fint säger. Men var tvungen att hoppa av i den sjukt höga snön och sadla om eftersom sadeln satt famme vid öronen ungefär. En svanskappa skulle inte vara fel, men det är inte aktuellt på en sån ponny som Brinne kan man säga....

En ny sadel tack säger jag bara! En som ligger bra och sen som jag kan få lite stöd i så jag slipper slå mig halvt fördärvat bara för att jag flyger som en vante i denna. Skulle inte sitta fel faktiskt...

 

Han var hyfsat avspänd efter en stund, travade lite, men skrittade mest. I slutet så travade ja lite själv, avspänd var han då. Kissnödig idag med, kick och krånglade, och hoppade nästan upp i famnen på Andrea. Red ända hem till stallet på en inte så väldigt trött Bryn Mawr...

 



Mojje körde runda nr 2 idag. Pigg som en mört var han och sådär tokigt söt som bara Mojje kan vara ^^ Vi travade ganska så mycket, och gjorde samma sak som med Brinne vid den lite djupare snön. BusMojje körde sin egna specialitet på galopp, så himla söt. Sen red jag lite fram och tillbaka på vägen i skritt, trav och galopp. Han är ganska så vinglig i galoppen men inte så farligt. Vi råkade också "ramla" ner i diket när vi kom travandes och han råkade trampa lite snett. Chockad blev han och visste inte riktigt hur man kom bort från snön, så fick driva som bara den :) Sista galoppen blev han busig när vi red om Andrea som spran och gjorde en  a lá Mojje special bocking, eller vad man nu kan kalla det, någon form av glädjeskutt. Han är verkligen världens gulligaste, man blir så full i skratt över alla saker han har för sig :)



Idag var Savanne dum i huvudet! Red nere i gropen på en smal upptrampad stig fram och tillbaka. Han ville bara ta bettet och sticka, lyssnade inte för fem öre, och det hjälpte inte hur många halvhalter jag gjorde så ångade han bara på. Så fick skrittaskrittaskritta och sen trava någon meter och skritta mera, jobba jobba jobba. Tillslut spände han av lite och travade på i jämt tempo, riktigt fin var han. Perfekt övning för en häst som Savanne att bara rida rakt fram utan att skjuta ut rumpan eller bogen. Eftersom han är så vek i halsen är det svårt att få honom att inte fuska, för han lurar en lätt, så gäller att försöka rida ihop honom så hela hästen sitter ihop, och inte är delad på två.
Skrittade snällt och lugnt hem, ganska så trött och svettig eftersom han jagade upp sig så i början.

/Rebecca


Tisdag 2 mars

Mojje bajskorv fick köra första rundan idag. Eftersom det är sjukligt mycket snö överallt, typ kaos, så fick rida Kråklund som vanligt, börjar bli rätt tråkig väg kan man säga... speciellt om man rider den 3 gånger om dagen typ. Mojje var i alla fall helt tokig idag, så Andrea hade mig i grimskaft på väg bortåt så han inte skulle göra en massa bus. När jag skulle trava bortåt mot Andrea första gången fick han knäpp och gjorde någon form av Mojjes egen special av galopp, nästan på stället och nere i diket på samma gång. Haha han är så söt. Han lugnade ner sig efter en stund när överskottsenergin tog slut, och sen i slutet blev han så trött så han inte riktigt visste vart han skulle ta vägen, så hoppade av så han slapp springa runt med mig på ryggen. Sötmojje!



Sedan var det Brinnes tur. Han var väldigt spänd i början, så vi tog det lite lugnt, men sen när vi kom till den lite djupare snön så lugnade han ner sig lite och slappnade av. Travade lite grann utan något bus. När vi kom ut på vägen igen blev han rätt spänd igen, travade lite men han ville inte gå fram ordentligt. Efter en stund ville han inte skritta ens, stannade efter några steg hela tiden. Det visade sig att han var super-kissnödig, så när vi kom hem till stallet var det vattenfall inne i hans box. Svårt att kissa ute om man är så kissnödig att man håller på att dö? Det är tydligt det ;)



Savve bus var rätt så pigg kan man säga. Så skrittade även idag uppför galoppbacken. Men feg som han är så vågade han inte gå där, eftersom hans gamla spår var igensnöade på vissa ställen, så tog typ hundra år att komma uppför den dumma backen. Men nyttigt för honom att lyfta på fötterna ibland och se sig för vart man går. Passade på att träna min fältsits på uppåtvägen, och lite väl bakotlutad dressyrsits på nedåtvägen. En väldigt trött Savanne som skrittade hem, det tar på honom att pulsa i denna snö :D


Jag vet att ni älskar min rånarluva! :D






Mojje håller på att tappa alla framtänder ;)

Sedan stack vi upp till stall Boviken och Andrea red på Caiprinhia och jag på Jódis. Så underbart att få rida en så bekymmerlös häst ibland, som det ändå är så mycket fart i ;) Mycket busridning, och när jag kommer där i full galopp hör jag Andrea ropa, "hon går på tygeln i galopp". Haha Cajpan börjar lära sig storhäst-saker nu :D Mysig var det i alla fall, älskar att rida Joddan, världens goaste islandshäst är hon i alla fall :D

/Rebecca


RSS 2.0