Måndag 21 juni

Idag var det veterinärbesök som stod på schemat! Vi tänkte att vi behövde ha lite extra tid (dumt eftersom det är världens snällaste ponny att både lasta och köra) så vi kom ungefär 40 minuter innan avsatt tid. Så Roger ledde runt honom på stallbacken, och han skötte sig jättebra fast han såg andra hästar, hundar, gräsklippare och gud vet allt som höll på där. Hettsade upp sig bara lite i slutet, när han började tröttna. Vi ställde in honom i en box på kliniken när det var 10 minuter kvar, och han började dumma sig direkt. Stegrade och hade sig, som tur var hade jag packat med piskan, så det räckte bara att visa den eller slå lite lätt på boxdörren så slutade han med de värsta dumheterna.
Veterinären var något sen också, men han fick en spruta redan i boxen. Var meningen att vi enbart skulle på återbesök och att det skulle gå fort, men det var inte ritkigt bra i ena tanden, så hon fick göra om rotfyllningen, borra lite och sådär. Det tog över en timme att bli klar, och även en dos lugnande till. Han stod så lugnt och snällt enda tills han hörde en annan hästkompis gå utanför undersökningsrummet, då började han gnägga och röra på sig ! Han fick även gå på vågen, 355 kg vägde han. Så nu har vi införskaffat oss en munkorg, inga feta ponnysar här inte! Under tiden som han vaknade upp så åkte vi iväg och käkade pizza, mums!
Det gick jättebra att både lasta in och köra hem, duktiga ponny :D

När vi kommit hem med Brinne så kom Petra till stallet och jag cyklade medans hon red. Först red hon en sväng i skidspåret men det var så steningt där så vi fortsatte på vägen och kom fram till ridhuset de håller på att bygga. Såg även en vildssvinfamilj, två stora svarta, 3-4 halvstora bruna och säkert 10 små. UCHA mej, läskiga djur. Alla sprang o gömde sig utan mamma o pappa, som stod och vaktade ungarna o hade koll på oss. Savanne verkade helt lakomt perfekt pigg och inte något stirrig, förutom att han vägrade gå förbi en traktor som hade saftblandaren på. Han vägrade gå förbi fast han stängde av traktorn, men när han stängde av saftblandaren vare inga problem. Gullehäst :)


 










Glada hästar!



hahahaha!

/Rebecca


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0